KARS / SARIKAMIŞ - Şehitemin İlkokulu

ŞEHİTEMİN KÖYÜNÜ TANIYALIM

Köyümüzün eski adı “ALAKİLİSE” olup yeni ismini 1919-1920 yıllarında Ermenilere karşı girişilen milli mücadele sırasında şehit olan Kuva-yı Milliye askerlerinden Muhammed Emin'den almıştır.

Cumhuriyetimizin ilanı ile birlikte köyümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri başlamıştır. ilk olarak köyün büyük odalarında başlayan bu faaliyet 1940'lı yıllarda şu anda kullandığimiz ana binanın yapılmasıyla sürdürülmüştür. Geçen zaman zarfinda üstü betonarme yapılmış ve ek olarak şu anda lojmanların olduğu bina yapılarak bugünkü şeklini almıştır.28.11.2005 tarihinde yeni binanın açılmasıyla normal öğretime geçilmiştir.

Boyası yenilenen okulumuzda 11 öğretmen ve 190 öğrenciyle eğitim-öğretime devam edilmektedir.

Köyümüzün Özellikleri

Köyümüz Sarıçam ormanlarıyla dikkat çekmektedir. Kahverengi mantar, yenilebilen mantar, çilek, kuşburnu, erik vb. yabani meyveler ormanın köyümüze vermiş olduğu başlica nimetlerdendir.

Köyümüzde atelyecilik ve ağaç işlemeciliği babadan oğla geçen bir meslek olarak devam ettirilmektedir.

Köyümüz doğal güzelliği ile dikkat çeken yaylası ile meshurdur.

Köyümüz ormanın göbek taşından çıkan soğuk suyu ile dillere destan olmuştur.

Köyümüzde hayvancılık ve hayvan ürünleri ekonomide önemli yer tutmaktadır. Bu

amaçla yapılmış mandıra binası köylüye hizmet vermektedir. Alabalik ve arıcılık için oldukça elverişli olan Keklik Deresi köyümüzde görülmeye değer yerlerin içinde en önemli paya sahiptir.

Köyümüz tarımda verimliliği arttırmak ve işgücü-zaman kaybını önlemek için gelişen teknolojiye ayak uydurarak tarım araçları ve zirai donanım konusunda büyük gelişmeler göstermiştir. (67 Traktör)

Köylülerimizin Sarıkamış ve diğer yerleşim birimleriyle bağlantısinı sağlamak amacıyla 4 adet minibüs hizmet vermektedir.

Köyümüzün gıda ve günlük tüketim ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla 3 adet

bakkal 24 saat çalışmaktadır.

Köyümüz (yaylası ile birlikte )10 köyle komşudur.

Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 14:28 - Görüntülenme: 25